Brenet ziet droomtransfer mislukken: 'Was graag gegaan, toch tegen Ronaldo'

Brenet ziet droomtransfer mislukken: 'Was graag gegaan, toch tegen Ronaldo'

01-02-2018 00:00
26

Joshua Brenet heeft tijdens de transferperiode een persoonlijk akkoord bereikt met Sevilla. PSV wilde de verdediger echter niet laten gaan, zo vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande 
ROTTERDAM

"Ik was onderling al rond met Sevilla", begint Brenet na de 2-0 bekernederlaag tegen Feyenoord. "Het was in handen van PSV, of ze akkoord zouden gaan of niet. Dit was een week of twee geleden. PSV had het eerste bod afgewezen en daarna uitstel gevraagd."

Brenet had graag de overstap naar de nummer zes van Spanje gemaakt. "Het is zeker jammer, want het is natuurlijk een mooie club. Als het allemaal rond was gekomen, was ik graag gegaan. Het is een mooie stap omhoog en je speelt dan toch tegen spelers als Cristiano Ronaldo, dat zou heel wat zijn. En dan had ik ook een statement kunnen maken naar alle mensen die weleens een woordje over mij hebben gesproken."

'Dan waarschijnlijk weggegaan'
De hele transferperiode speelde bij PSV de zoektocht naar een nieuwe linksback en dus een concurrent voor Brenet. Woensdag leek de Ghanees Lumor Agbenyenu (21) op weg naar PSV, maar ging Sporting Portugal met de linksback aan de haal. "Je hoort het wel hier en daar, maar eigenlijk laat het me gewoon koud", zegt Brenet.

"Pas wanneer PSV mij de bevestiging had gegeven dat ik niet meer zou spelen, omdat ze een speler zouden huren of kopen die een basisplaats zou krijgen, dan was het voor mij geen optie geweest om hier op de bank te gaan zitten. Dan zou ik waarschijnlijk weggegaan zijn, ja."

Zomerse transfer
Nu een winterse transfer naar Sevilla niet meer aan de orde is, moet Brenet in ieder geval tot de zomer wachten op een transfer naar Spanje. Mocht Sevilla nog terugkomen. "Natuurlijk kan een transfer in de zomer wel een voordeel zijn, maar het zou ook mooi zijn geweest als ik nu was gegaan. Maar ik moet nu een halfjaar mijn voeten laten spreken en dan kijken we wel verder. Of er contact is voor komende zomer? Dat moet je echt aan mijn zaakwaarnemer vragen."