Newcastle strikt tóch Jörgensen-alternatief: spits van 30 miljoen is binnen

Newcastle strikt tóch Jörgensen-alternatief: spits van 30 miljoen is binnen

Gepubliceerd: donderdag 1 februari 2018 om 00:30do 01-02-2018 om 00:30

De winterse transferperiode zit erop, maar Newcastle United heeft nog een nieuwe spits aan de selectie toegevoegd. Islam Slimani komt over van Leicester City.

Dat bevestigt Newcastle om 0.30 uur via de officiële kanalen. De komst van Slimani was de hele dag onzeker. Eerst kwam de Algerijnse spits wel, toen weer niet door een mislukte medische keuring, maar uiteindelijk hakte Newcastle de knoop door. Slimani maakt het seizoen op huurbasis af op St. James' Park.

De Slimani-transfer markeert het einde van een felle zoektocht van Newcastle naar een nieuwe spits. Nicolai Jörgensen van Feyenoord bleek te duur, terwijl Liverpool-spits Daniel Sturridge koos voor een huurperiode bij West Bromwich Albion. Ook Davie Selke (Hertha BSC) was in beeld.

In 2016 verkaste Slimani voor dertig miljoen euro naar Leicester. Hij tekende een contract tot medio 2021 bij The Foxes. Slimani slaagde er niet in om een basisplaats af te dwingen. Dit seizoen stond hij slechts twee keer in de basis. Of Newcastle een optie tot heeft bedongen, is niet bekend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws