'Barcelona stelt alvast zomerse transferprioriteiten en scout bij Bayern München'

'Barcelona stelt alvast zomerse transferprioriteiten en scout bij Bayern München'

01-02-2018 07:40
11

Hoewel de winterse transfermarkt pas net gesloten is, denkt FC Barcelona alvast aan het nieuwe seizoen. Bayen München-back David Alaba staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van de Catalanen.

Het Spaanse AS meldt dat technisch directeur Robert Fernández al opdracht heeft gekregen van voorzitter Josep Maria Bartomeu om werk te maken van de Alaba-transfer. De belangrijkste taak voor Fernández is het vergaren van financiële middelen om de transfer te bekostigen. Alaba staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij Bayern München. Der Rekordmeister zal de Oostenrijker vermoedelijk niet zonder slag of stoot laten vertrekken en is staat om een hoge transfersom te vragen.

Wanneer Barça daadwerkelijk voor Alaba wil gaan, lijken Thomas Vermaelen en Lucas Digne geslachtofferd te worden. De club is tevreden over de twee linkspoten, maar lijkt bereid om hen te laten gaan wanneer er financiële ruimte moet worden gecreëerd voor een mogelijke Alaba-deal. Vermaelen heeft nog een contract tot medio 2019, Digne ligt twee jaar langer vast in Camp Nou.