'Verlengen bij Ajax gaat sowieso niet gebeuren, want dat zou illegaal zijn'

'Verlengen bij Ajax gaat sowieso niet gebeuren, want dat zou illegaal zijn'

01-02-2018 16:46
100

Amin Younes is vanaf 1 juli 'gewoon' speler van Napoli. Dat stelt Mario De Rossi, die als advocaat betrokken was bij de onderhandelingen tussen het Younes-kamp en Napoli. Hij geeft tekst en uitleg over de gang van zaken van de laatste dagen.

Younes bereikte vorige week een akkoord met Napoli over een overstap in de winterse transferperiode, maar de Duitse aanvaller bedacht zich vanwege privé-omstandigheden en maakt het seizoen toch af bij Ajax.

"In onderhandelingen heb je soms te maken met factoren die je niet onder controle hebt. Dat was het geval bij Younes. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat hij nu niet naar Napoli is vertrokken", verklaart De Rossi aan Radio Crc. "Younes heeft familiaire problemen. De betrokken clubs zijn het eens geworden over het uitstellen van de transfer tot de zomer. Daar kun je niemand de schuld voor geven."

Het gerucht dat Younes ook na dit seizoen niet naar Napoli verkast, spreekt De Rossi met klem tegen. Ook is het volgens hem onzin dat Napoli plannen had om de aanvaller te verhuren aan Sassuolo. "Ik wil duidelijk maken dat Younes fantastisch is behandeld in Napels en zeker niet getraumatiseerd is geraakt door de stad, het sportcomplex of het stadion. Integendeel zelfs."

De Rossi vervolgt: "Younes is nu weer in Amsterdam om dicht bij zijn opa te kunnen zijn. Ik denk dat hij morgen weer aansluit bij de Ajax-selectie. Hij heeft een contract getekend bij Napoli en zal vanaf 1 juli speler van Napoli zijn. Verlengen bij Ajax gaat sowieso niet gebeuren, want dat zou illegaal zijn. Ik heb zoveel leugens gelezen: er is niks van waar."