Twente neemt afscheid van 'grootste talent van Fortuna': 'Die ambitie heb ik nog'

Twente neemt afscheid van 'grootste talent van Fortuna': 'Die ambitie heb ik nog'

02-02-2018 08:06
10

De loopbaan van Bob Vankan verloopt niet zoals gehoopt. De twintigjarige middenvelder verruilde afgelopen maand FC Twente voor het Limburgse EVV, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Nadat hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Fortuna Sittard, werd Vankan door toenmalig trainer Wil Boessen 'in potentie het grootste talent van Fortuna' genoemd. "Klopt, op sportief vlak had ik verwacht dat ik nu verder zou zijn", reageert hij in de Limburger.

Vankan besloot te vertrekken bij Twente na de entree van Gertjan Verbeek. "Eind december had ik een gesprek met Twente. Daaruit bleek dat de nieuwe trainer wil dat de echt jonge jongens de voorkeur krijgen bij het beloftenelftal." Hij speelde anderhalf jaar voor de Tukkers. Beide seizoenen draaide hij de voorbereiding mee met de hoofdmacht en was hij hoopvol.

"Het eerste jaar zat ik er voor mijn gevoel dichtbij. Ik had een goed gevoel, maar kreeg toen last van mijn knie", aldus Vankan, die met zijn nieuwe stap vooral weer wil gaan spelen. "Ik liep zonder doel rond op het veld. Soms moet je een stapje terug doen, om er twee vooruit te kunnen zetten. De ambitie om bij een profclub aan de slag te gaan heb ik nog steeds."