Van Bronckhorst parkeert 'kampioensduo' bij Feyenoord 2: Gewoon nog niet klaar

Van Bronckhorst parkeert 'kampioensduo' bij Feyenoord 2: "Gewoon nog niet klaar"

02-02-2018 14:16
22

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is dik tevreden over zijn spits Nicolai Jörgensen. De Deen zag in het begin van de week een miljoenentransfer naar de Premier League mislukken, maar herpakte zich met een prima midweeks optreden tegen PSV.

"Nicolai had de knop al omgezet. Hij heeft Newcastle uit zijn hoofd gezet", wordt Van Bronckhorst tijdens de vrijdagse persconferentie geciteerd door RTV Rijnmond. Jörgensen lijkt zondag tegen VVV-Venlo wederom de voorkeur te krijgen boven Robin van Persie: de Oranje-topscorer aller tijden bleef tegen PSV negentig minuten op de bank. "Als we Robin in kunnen laten vallen om hem wedstrijdfitter te maken, doen we dat. Woensdag was dat niet zo."

Het is niet alleen in de spitspositie dringen, ook centraal achterin moet Van Bronckhorst keuzes maken nu Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden weer terugkeren van blessures. De trainer is echter zuinig met zijn 'kampioensduo' en laat het tweetal eerst met Feyenoord 2 meedoen. "Botteghin en Van der Heijden zijn gewoon nog niet klaar om aan een wedstrijd te beginnen. Als ze wel beschikbaar zijn om te starten, dan maak ik een kwalitatieve keuze in mijn defensie", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Van Bronckhorst.