Ten Hag om de tafel na transfersoap: Je gaat wel even proeven

Ten Hag om de tafel na transfersoap: "Je gaat wel even proeven"

02-02-2018 14:21
17

Amin Younes is niet naar Napoli vertrokken vanwege een kwestie tussen de Duitser en de Italiaanse club. Dat zegt Ajax-trainer Erik ten Hag.

Younes keerde om persoonlijke redenen terug naar Amsterdam. "Het was tussen Younes en Napoli waarom ze niet tot overeenstemming konden komen", zegt Ten Hag vrijdag op de persconferentie. De coach was al uitgegaan van een vertrek van de aanvaller. "Als een club toestemming geeft om te gaan om een transfer af te ronden, ga je er eigenlijk vanuit dat het om punten en komma's gaat en dat er overeenstemming wordt bereikt. Ik wilde het eigenlijk niet, ik heb me er ook tegen verzet."

Wedden

Meer odds

Ten Hag heeft inmiddels met Younes gesproken. "Ik werk natuurlijk nog maar kort met de speler. Maar afgelopen woensdag hebben we toch een paar piketpaaltjes geslagen, ook richting de toekomst. De speler maakt de keuze voor een andere club te gaan spelen, dan is het toch wel even goed om bij elkaar te gaan zitten. Ik ben heel blij dat hij is gebleven. We hebben samen een doel en dat is kampioen worden. Je gaat wel even proeven: hoe staat het met de motivatie. Bij mij was snel duidelijk dat dat goed zit. Hij moet ervoor gaan knokken. Hij heeft nog een doel, want hij wil naar het WK. Hij is ook in beeld bij de Duitse selectie, dus hij heeft er ook alle reden toe om te knokken."

Mogelijk dat Younes zondag alweer in de selectie zit bij het thuisduel met NAC Breda. "Het kan twee kanten op: het kan revanchegevoelens opwekken en het kan een bepaalde vorm van angst oproepen", aldus Ten Hag, die in de fase dat Younes op weg was naar Napoli wel op zoek was gegaan naar vervangers. "We hebben gekeken naar alternatieven, maar zoals ik vorige week al gezegd heb: het is ontzettend lastig om goede alternatieven te vinden."