Derksen haalt uit naar 'homofiele' Makkelie: 'Krijgen nu Nederland over ons heen'

Derksen haalt uit naar 'homofiele' Makkelie: 'Krijgen nu Nederland over ons heen'

02-02-2018 22:14
87

Johan Derksen heeft vrijdagavond bij Voetbal Inside hard uitgehaald naar Danny Makkelie en de KNVB. Makkelie gaat zaterdag een wedstrijd fluiten in Saudi-Arabië. Dat vindt Derksen niet kunnen omdat Makkelie homo zou zijn.

"Danny Makkelie schijnt een homofiele scheidsrechter te zijn", opent Derksen. "Dat is helemaal niet erg. Er wordt aangenomen dat hij homofiel is, alleen de scheidsrechterscommissie heeft hem afgeraden om uit de kast te komen om nare spreekkoren te voorkomen. Hij vertelt dan heel trots op de radio dat het zo geweldig is dat hij dat gaat doen (daar fluiten, red.). Hij was onderweg naar Saudi-Arabië om daar de grote clash tussen twee clubs te fluiten."

"Er zijn inmiddels twee homofielen onthoofd in Saudi-Arabië. De officiële wetgeving staat het niet toe, maar de Islamitische wetgeving staat wél toe dat homofielen de doodstraf krijgen. Ik begrijp dan niet dat zo'n jongen in zo'n land gaat fluiten. Ik vind het ook niet solidair naar andere homofielen. Waarschijnlijk krijgen we heel Nederland over ons heen omdat wij daar een mening over hebben. Ook daar heb ik schijt aan. Ik vind het onbegrijpelijk en ook dat de KNVB dat toestaat."

Makkelie fluit zaterdag op verzoek van de Engelse topscheidsrechter Mark Clattenburg de wedstrijd tussen Al-Ettifaq en Al-Fateh. Clattenburg is hoofd van de Saudische scheidsrechtersbond. Eerder floot Björn Kuipers het duel tussen Al-Ittihad en Al-Ahli. Kevin Blom floot vorig jaar dezelfde wedstrijd.