Falende Veldwijk krijgt ultieme waarschuwing van Faber: Dat moet snel gebeuren

Falende Veldwijk krijgt ultieme waarschuwing van Faber: "Dat moet snel gebeuren"

02-02-2018 23:21
28

Ernest Faber heeft een duidelijk signaal afgegeven aan Lars Veldwijk. De spits van FC Groningen begon tegen Vitesse op de bank, viel in, maar miste een kwartier voor tijd een megakans namens zijn ploeg. Het geduld van Faber raakt zichtbaar op.

"Hij kreeg een enorme kans, gezien zijn kwaliteiten moet die erin", zegt Faber in gesprek met RTV Noord. "Het is aan hem om door te schakelen. Iedereen kent de situatie, de bal ligt duidelijk bij hem. Het kan ook zo zijn dat hij voorbij wordt gestreefd door andere spelers. Het is aan hem om het op korte termijn te laten zien."

"Het kan altijd een keer gebeuren. Als het te vaak gebeurt, dan kan het dat je buiten de selectie komt te staan. Dat geldt voor iedereen. Ik ben iemand die de helpende hand toereikt, maar die moet wel vastgepakt worden. Dat moet snel gebeuren, anders gaat de hulp naar anderen. Zeker met een jonge groep is die helpende hand in het veld hard nodig, dan kom je er samen doorheen. Als dat achterwege blijft, wordt het moeilijk en is het overleven. We blijven ambitieus." Groningen verloor vrijdag met 2-0 van Vitesse.