Guardiola krijgt volle laag in Engeland na vreemd besluit: Het is een lachertje

Guardiola krijgt volle laag in Engeland na vreemd besluit: "Het is een lachertje"

03-02-2018 19:27
42

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zaterdag de volle laag gekregen van Gary Neville. De analist van Sky Sport vindt het werkelijk onbegrijpelijk dat Guardiola er tijdens het uitduel met Burnley (1-1) voor koos om slechts zes wisselspelers op de bank te posteren. 

"Ik zou graag de beschikking hebben gehad over achttien spelers, maar we hebben blessures", verklaarde de Spaanse succescoach. "Ik had iemand van het tweede elftal op kunnen roepen, maar zij hebben vrijdag nog gespeeld. Die spelers zouden sowieso nooit de voorkeur krijgen boven Yaya Touré of Oleksandr Zinchenko."

Wedden

Meer odds

Neville kon zijn oren niet geloven. "Ik hoopte echt op een andere uitleg", aldus de voormalig verdediger bij Sky Sports. "Het is een lachertje, absoluut een lachertje. Als je jeugdtrainer bij Manchester City bent, moet je nu echt aan de bel trekken."

"Er zijn ook nog jeugdteams, toch? Als je nu in de jeugdopleiding van City werkt, moet je het idee krijgen dat je je tijd aan het verdoen bent. Dit is een soort protest van Guardiola. Het is een geweldige manager, maar dit is zwaar teleurstellend." City gaf in de laatste jaren honderden miljoenen euro's uit aan dure aankopen én tal van jonge talenten. 

Lees ook: Manchester City morst punten door bizarre misser Sterling en late gelijkmaker