Cocu onverbiddelijk: 'Het leek nergens op, de rode kaart kwam ons goed uit'

Cocu onverbiddelijk: 'Het leek nergens op, de rode kaart kwam ons goed uit'

03-02-2018 22:28
65

Hoewel PSV zaterdag met 4-0 won van PEC Zwolle, was trainer Phillip Cocu allerminst tevreden over de eerste helft. Pas na de rode kaart voor doelman Mickey van der Hart wist de thuisploeg te scoren.

"Het leek nergens op. Als ik vind dat we goed spelen dan zeg ik het en als we niet goed spelen draai ik daar heus niet om heen", zegt Cocu in gesprek met FOX Sports. "Voetballend gezien, aan de bal, passing, dat begint bij de opbouw. Je hebt met je eigen uitvoering te maken, waar je loopt, hoe je positie kiest, een man meer creëren op het middenveld. Maar je moet ook herkennen als een tegenstander op een bepaalde manier aan het wachten is. De oplossing lag aan de rechterkant, maar we waren nauwelijks in staat om Arias te bereiken."

Wedden

Meer odds

Cocu vindt dat PSV aanvankelijk te weinig gebruik maakte van de ruimte achter de PEC-defensie. "We wisten dat ze heel hoog staan met de laatste linie. De bedoeling was met lopende mensena chter hun laatste lijn te komen. Er was heel veel diepgang, maar als je of niet kijkt of er niet naar handelt kun je spelers ook niet in stelling krijgen. De paar keer dat het wel lukte, of die bal gaven, werd het ook gevaarlijk. Zo ontstond ook het moment van de rode kaart."

"Die rode kaart kwam ons goed uit, want we speelden erg matig", vervolgt Cocu tegenover de NOS. "De tweede helft hebben we wel goed gespeeld. We hebben zeker wel wat geboden aan het publiek. Maar je moet ook kritisch zijn: over die eerste helft kunnen we niet tevreden zijn."