'Ik wilde pas een stap zetten als het crescendo ging, Ajax is een grote club'

'Ik wilde pas een stap zetten als het crescendo ging, Ajax is een grote club'

05-02-2018 09:30
43

Ajax heeft met Nicolás Tagliafico een zekere linksback in huis gehaald, zoveel is duidelijk geworden na zijn eerste drie optredens voor de Amsterdamse club. De Argentijn houdt het naar eigen zeggen graag simpel.

"Ik zoek de balans", vertelt Tagliafico aan de Volkskrant. "Ajax valt graag aan, zelfs de jonge centrumverdedigers dribbelen graag naar voren. Dat wordt ook van de backs verwacht. Maar ik moet op tijd terug zijn. Ik ben verdediger."

De 25-jarige linksback was nooit het grootste talent. "In Argentinië gaat het niet zo snel met verdedigers. Je moet geduld hebben, leren van je fouten, wachten op je kans. Ik wilde pas een volgende stap zetten als het crescendo ging. Ajax is een club met een grote naam, die altijd om de titel strijdt. We staan zeven punten achter. Daarom was het vooral belangrijk om vandaag te winnen."

Zijn voorbeeld: Javier Zanetti. Dat Tagliafico ongeveer dezelfde haardracht heeft als de legendarische Argentijn, laat hem lachen. "De scheiding van Zanetti is uniek. Hij geeft alles, maar is correct en professioneel, zo sta ik ook graag bekend."