Van Ginkel doet stapje terug: 'Ik moet er op letten en even aan mezelf denken'

Van Ginkel doet stapje terug: 'Ik moet er op letten en even aan mezelf denken'

05-02-2018 11:46
11

Marco van Ginkel werd tegen PEC Zwolle (4-0) na zeventig minuten naar de kant gehaald, waarna hij zijn knie van een pak ijs voorzag. Midweeks deed de PSV-aanvoerder ook slechts een half uur mee in het bekerduel met Feyenoord.

De Chelsea-huurling kampt met de naweeën van een tik in de oefenwedstrijd tegen Corinthians, vorige maand tijdens het trainingskamp in Orlando, vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik dacht eerst dat het wel meeviel, maar heb toch wel wat zwaardere weken gehad. En ik heb natuurlijk een kleine historie met mijn knie", aldus Van Ginkel.

De 26-jarige middenvelder scheurde in 2013 de voorste kruisband af en liet zich ook in 2016 nog opereren vanwege irritatie in zijn gewricht. "Ik moet er nu op letten en even aan mezelf denken. Zeventig minuten was genoeg, woensdag (tegen Excelsior, red.) spelen we alweer."

Van Ginkel vindt dat PSV zich tegen PEC goed herpakte na de bekeruitschakeling. "En we liggen met zeven punten voorsprong nog steeds op koers voor het kampioenschap. De competitie is toch het belangrijkste. Het ziet er goed uit. We spelen nog zeven keer thuis (onder meer tegen Ajax op 15 april, red.). En het is inmiddels wel duidelijk dat we juist hier moeilijk te verslaan zijn…"