'Tactisch de beste coach die ik heb gehad en je moet niks bij hem flikken'

'Tactisch de beste coach die ik heb gehad en je moet niks bij hem flikken'

Gepubliceerd: maandag 5 februari 2018 om 14:07ma 05-02-2018 om 14:07

Adil Auassar was aanvaller en middenvelder, maar is sinds dit seizoen getransformeerd tot een volwaardige centrumverdediger in de Eredivisie. Het maakt de aanvoerder van Roda JC niet uit waar hij speelt.

"Voor mij maakt het niet uit waar ik speel, áls ik maar speel. De reservebank is niet voor mij gemaakt", vertelt Auassar op de website van Roda JC. "Afgelopen jaargang werd ik voor het eerst in mijn carrière als centrale verdediger opgesteld. Vanaf dit seizoen ben ik me pas echt gaan realiseren wat die positie inhoudt."

"Inmiddels voel ik me megasterk en ben ik voor niemand bang. Voor de buitenwereld ziet het er misschien wel makkelijk uit, maar inmiddels heb ik heel veel geleerd van Robert Molenaar. Als oud-verdediger met ervaring in de Premier League kent hij natuurlijk alle kneepjes van het vak."

Auassar is fan van Molenaar. "Tactisch vind ik hem de beste coach die ik heb gehad. Hij is duidelijk in zijn communicatie, draait er niet omheen en je moet niks bij hem flikken. Door zijn komst, en die van Harm van Veldhoven, is het dit jaar beduidend rustiger binnen de club dan afgelopen seizoen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws