Ten Hag: Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk

Ten Hag: "Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk"

Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2018 om 09:08di 06-02-2018 om 09:08

Erik ten Hag is enthousiast over Noussair Mazraoui. Afgelopen zondag liet de trainer van Ajax de jonge middenvelder debuteren in het eerste elftal tijdens het thuisduel met NAC Breda (3-1 winst). 

Mazraoui (20) viel in de slotfase in. "Met hem erbij kreeg ik weer het gevoel van controle", legt Ten Hag uit voor de camera van Ajax TV. "Mazraoui speelt iets behoudender en is balvast, daardoor werden we weer wat compacter op het middenveld. Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken."

"Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk, vandaar dat hij al diverse keren bij de selectie zat", vervolgt de oefenmeester. "We vonden dat we een type als Mazraoui nodig hadden in de slotfase, vandaar dat we hem brachten. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten."

Nu is het zaak dat Mazraoui doorpakt, benadrukt Ten Hag. "Mazraoui heeft zijn debuut gemaakt en een paar minuten gekregen, maar dit is pas de eerste stap op weg naar volgende stap. Hij moet nog steeds een plek in de kleedkamer veroveren, maar heeft de potentie voor een mooie carrière." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws