Omstreden Makkelie keert na 'pauze' van twee weken terug op de Nederlandse velden

Omstreden Makkelie keert na 'pauze' van twee weken terug op de Nederlandse velden

06-02-2018 12:53
55

Danny Makkelie is door de KNVB ingepland voor het komende Eredivisie-weekend. De 35-jarige arbiter, die de laatste weken veelvuldig in het nieuws kwam, heeft op zondag 11 februari de leiding over Excelsior-NAC Breda.

Het betekent voor Makkelie zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds FC Utrecht-Ajax op 28 januari. De scheidsrechter kreeg toen veel kritiek, doordat hij een stevige tackle van Lukas Görtler op de enkels van Nicolas Tagliafico slechts met geel bestrafte. Afgelopen weekend floot Makkelie de wedstrijd tussen Al-Ettifaq en Al-Fateh in Saudi-Arabië. Het leidde tot verontwaardiging bij Johan Derksen, die bovendien 'onthulde' dat Makkelie homoseksueel is.

Wedden

Meer odds

Tijdens de midweekse Eredivisie-speelronde, die dinsdagavond begint, hoeft Makkelie niet in actie te komen. Op de dag waarop Makkelie zijn rentree op het hoogste niveau in Nederland maakt, heeft Serdar Gözübüyük de leiding over Ajax-FC Twente en fluit Dennis Higler de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord. Bas Nijhuis is zaterdagavond de leidsman bij Sparta-PSV.