Ten Hag mist twee verdedigers tegen Roda: tiener debuteert in wedstrijdselectie

Ten Hag mist twee verdedigers tegen Roda: tiener debuteert in wedstrijdselectie

06-02-2018 17:07
65

Omdat Matthijs de Ligt en Maximilian Wöber ontbreken, debuteert Mitchell Bakker deze week in de wedstrijdselectie van Ajax 1. De jonge verdediger is door trainer Erik ten Hag opgeroepen voor het uitduel met Roda JC. 

Ajax meldt dat dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Wöber kampt met een blessure en De Ligt is geschorst. De achttienjarige stopper ontving tegen NAC Breda (3-1 winst) zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

De zeventienjarige Bakker signeerde in september 2016 zijn eerste profcontract in Amsterdam. Een jaar later maakte hij zijn debuut in de Jupiler League namens Jong Ajax. Dit seizoen deed de linkspoot negen keer mee bij de huidig koploper van die competitie. 

Ten opzichte van de wedstrijdselectie van afgelopen week is ook back Luis Orejuela door Ten Hag toegevoegd aan de negentienkoppige groep. 

De wedstrijdselectie van Ajax voor het duel met Roda
Andre Onana, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Luis Orejuela, Nico Tagliafico, Rasmus Kristensen, Mitchel Bakker, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Amin Younes, Mateo Cassierra, Justin Kluivert en Noussair Mazraoui