Courtois zet deur wagenwijd open: 'Die situatie kan me beïnvloeden'

Courtois zet deur wagenwijd open: 'Die situatie kan me beïnvloeden'

06-02-2018 20:46
28

Thibaut Courtois wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid en de doelman sluit een terugkeer naar Spanje niet uit. Zijn hart ligt in het Zuid-Europese land. Vooralsnog wil Chelsea hem echter niet laten gaan.

"Op persoonlijk vlak ligt mijn leven in Madrid. Mijn twee kinderen wonen daar met hun mama", zegt Courtouis in Sport/Voetbalmagazine. "Ik praat elke dag met mijn dochter via Facetime. Dan zegt ze me vaak dat ze me mist. Wanneer ik de kans heb, probeer ik dan ook even terug te keren naar Spanje. Het is geen gemakkelijke situatie. Ja, mijn hart ligt in Madrid", benadrukt de Belg.

Courtois wordt dan ook steeds vaker gelinkt aan Real Madrid. "Ik snap wel dat die geruchten er zijn. Zeker omdat ze een doelman zoeken. Maar ik geef dat niet teveel aandacht. Ik concentreer me nu volledig op Chelsea", wil hij nog niet teveel prijsgeven. De sluitpost heeft een verbintenis tot medio 2019 op Stamford Bridge.

"Als het me wil, dan moet Real Madrid met Chelsea praten", vervolgt Courtois. "Maar dat hebben ze tot nu toe nog nooit gedaan. Het staat wel vast dat ik ooit terugkeer naar Madrid. Ik hou van Spanje en die stad. Als Real echt geïnteresseerd is, zou mijn persoonlijke situatie me kunnen beïnvloeden. Het familiale aspect heeft geen prijs."