Uitblinkers schieten PEC Zwolle in eigen huis langs Heerenveen

06-02-2018 22:37
56

PEC Zwolle heeft het amusante thuisduel met sc Heerenveen met 3-2 gewonnen. De Zwollenaren waren met name in de eerste helft heer en meester, maar maakten er in de tweede helft toch nog een spannende wedstrijd van.

De openingsfase was duidelijk voor PEC, dat binnen een kwartier al drie kansen kon noteren. Heerenveen kwam er maar niet uit in Zwolle en had met name moeite met het pressievoetbal van de thuisploeg. De openingstreffer van PEC liet dan ook niet lang op zich wachten. Na 22 minuten spelen brak spits Wouter Marinus de ban met een kopbal, op aangeven van Youness Mokhtar. Niet veel later werd het door Younes Namli zelfs 2-0. Wederom was Mokhtar de aangever.

PEC liet in de eerste helft flitsend voetbal zien, maar zakte in de tweede helft ver terug. Daardoor kreeg Heerenveen de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. In minuut 68 maakte Denzel Dumfries de aansluitingstreffer, na een strakke voorzet van Arber Zeneli. Vier minuten later leek Mustafa Saymak met de 3-1 de wedstrijd te beslissen, maar tien minuten voor tijd werd het toch nog spannend in Zwolle. Heerenveen leek lamgelegd, maar maakte de slotfase weer spannend door Reza Ghoochannejhad.

Heerenveen zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Daardoor wint PEC de 300e thuiswedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van John van 't Schip staat op plek vier en komt in punten gelijk met Feyenoord. Heerenveen staat achtste.