'Primadonna' Serero krijgt veeg uit de pan: 'Zulke spelers willen we niet'

'Primadonna' Serero krijgt veeg uit de pan: 'Zulke spelers willen we niet'

Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2018 om 22:59di 06-02-2018 om 22:59

Thulani Serero speelt waarschijnlijk nooit meer een wedstrijd voor het Zuid-Afrikaanse elftal. Dennis Mumble, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond, is helemaal klaar met de middenvelder van Vitesse.

Dat heeft te maken met het feit dat Serero vorig jaar kenbaar maakte dat hij alleen interlands wilde spelen als hij zeker was van een basisplaats in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Senegal. Dat viel bij de Zuid-Afrikaanse voetbalbond verkeerd. De bond wilde niet meegaan in de eisen van Serero en nu lijkt zijn interlandcarrière er zelfs op te zitten.

"Ik kan je vertellen dat degenen die het nationale team zo respectloos behandelen, niet meer geselecteerd worden voor toekomstige wedstrijden", zegt Mumble tegen Independent Media. "We kunnen dergelijk gedrag niet tolereren. Het is niet de eerste keer dat hij het nationale team respectloos heeft behandeld en hij wordt ook niet meer opgeroepen. Het gaat niet alleen over Serero, maar over iedereen die zich misdraagt wanneer ze opgeroepen worden om hun land te vertegenwoordigen."

"We begrijpen de druk die spelers ervaren als ze in Europa spelen. Het is niet makkelijk, maar het nationale team moet op de eerste plek staan en met respect worden behandeld. We kunnen geen spelers gebruiken die de coach coacht. We willen geen primadonnas in het elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Begrijp jij de maatregel van de Zuid-Afrikaanse bond?

(466 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws