'Of hij 50 miljoen waard is? Ben je gek, hij is de Lionel Messi van de keepers'

'Of hij 50 miljoen waard is? Ben je gek, hij is de Lionel Messi van de keepers'

06-02-2018 23:40
16

AS Roma-doelman Alisson is de 'Lionel Messi van de keepers'. Dat zegt voormalig Roma-trainer Roberto Negrisolo. Alisson staat naar verluidt op het lijstje van Liverpool en Paris Saint-Germain.

"Of hij vijftig miljoen waard is? Ben je gek, hij is veel meer waard dan dat", zegt Negrisolo tegen Il Romanista. "Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren wie Alisson is. Hij is een fenomeen. Hij is de nummer een van de nummer eens. Hij is de Lionel Messi van de keepers, omdat hij dezelfde mentaliteit heeft als Messi."

"Er is absoluut geen vergelijking mogelijk met Gianluigi Donnarumma, omdat Alisson buitengewoon goed is. Hij stond nog niet op het lijstje van Roma toen ik hem de eerste keer zag spelen. Ik zag hem spelen voor het Braziliaanse elftal en hij maakte toen een enorme indruk op me. Hij doet me denken aan Dino Zoff, door de manier waarop hij zich in de goal gedraagt. Ik wil hem ook vergelijken met Michel Preud-Homme, die ook geboren is om doelman te zijn."

Alisson is dit seizoen eerste doelman in Rome. Hij keepte tot nu toe alle 23 competitiewedstrijden. Alisson werd in 2016 overgenomen van Internacional.