'Uniek mannetje' van PSV bedankte voor Liverpool: Kwam hier in een warm bad

'Uniek mannetje' van PSV bedankte voor Liverpool: "Kwam hier in een warm bad"

07-02-2018 06:59
37

Mauro Júnior begint dit seizoen nadrukkelijk aan de poort te rammelen bij PSV. De achttienjarige middenvelder kwam deze zomer over vanuit Brazilië en heeft na een half jaartje Jong PSV al de overstap naar het eerste elftal gemaakt, tot vreugde van zijn ontdekker Richard Mettes.

De in Zuid-Amerika actieve scout zag Mauro als veertienjarige voor het eerst aan het werk. "Toen ik Mauro zag spelen, wist ik meteen dat hij iets bijzonders was", vertelt hij aan Voetbal International. Mettes sprak meteen zijn PSV-contacten aan. "Ik heb Marcel Brands gebeld en hem gezegd dat ik een heel bijzonder talent had gezien en dat we nu actie moesten ondernemen, omdat als bijvoorbeeld Corinthians hem zou overnemen hij vier jaar later tien keer zo duur zou zijn. Marcel reageerde vol ongeloof en dacht dat we hem nooit vier jaar konden vasthouden."

Wedden

Meer odds

Hoewel Mauro pas op zijn achttiende een contract bij PSV mocht tekenen, kwam hij al vanaf 2013 jaarlijks een paar weken naar Eindhoven om mee te trainen. Het Braziliaanse talent ontwikkelde direct gevoelens voor PSV en sloeg zelfs een aanbod van Liverpool af. "Hij kwam in een warm bad bij PSV, hij is iedere keer heel goed ontvangen door trainers, spelers en medewerkers", aldus Mettes, die vaststelt dat de liefde wederzijds is. "Mauro is heel open en toegankelijk en hij behandelt iedereen gelijk. Eigenlijk is hij ook een heel uniek mannetje."