'Transfer van 700 (!) miljoen euro: Chinese club werkt aan megadeal'

'Transfer van 700 (!) miljoen euro: Chinese club werkt aan megadeal'

07-02-2018 15:31
67

Het Chinese Hebei Fortune FC heeft het ambitieuze plan om Lionel Messi aan te trekken. De transfersom die de club wil betalen mag er zijn: 700 miljoen euro.

Dat meldt Mundo Deportivo  in Spanje. Afgelopen zomer wees Messi al een enorme aanbieding van honderd miljoen euro netto per jaar uit China af omdat hij door wilde bij FC Barcelona. Daar verlengde hij onlangs zijn contract, waarin een vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro werd opgenomen. Dat schrikt Hebei Fortune echter niet af.

Wedden

Meer odds

De club beseft dat er meer nodig is dan geld om Messi naar China te halen. De leiding zet daarom in op zijn landgenoten en vrienden Ezequiel Lavezzi en Javier Mascherano, die al bij Hebei Fortune FC spelen. Door op zijn gevoel in te spelen en hem een financieel aanbod te doen dat hij moeilijk kan afwijzen, hoopt de Chinese club voor een stunt te kunnen zorgen. Deskundigen van de Chinese markt hebben berekend dat het voor de rijkste clubs uit de Super League mogelijk is om het geld bijeen te krijgen om Messi te halen, aldus Mundo Deportivo.