De Boer adviseert Premier League-transfer: 'Maar ze willen absolute zekerheid'

De Boer adviseert Premier League-transfer: 'Maar ze willen absolute zekerheid'

08-02-2018 08:46
11

Frank de Boer tipt Quincy Promes in de Premier League. De ster van Spartak Moskou wordt nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Southampton. Promes past volgens De Boer in de Premier League, maar wil de Nederlander wel waarschuwen.

"De Premier League is een goede optie voor hem", zegt De Boer tegen het Russische Sport-Express. "Het probleem in Engeland is dat ze naar een mogelijke nieuwkomer kijken en zeggen: kan hij het fysiek aan? Ze hebben absolute zekerheid nodig. Zeker als ze zoveel geld betalen. Ik hoop dat hij op een dag naar de Premier League verkast. Dat is een stap omhoog in zijn carrière."

Bij Spartak Moskou is Promes een grote ster, maar bij Oranje loopt het niet altijd soepel. "In Rusland is Promes de topscorer, bij het Nederlands elftal scoort hij niet veel", analyseert De Boer. "Ik weet niet wat dat precies is, maar ik weet zeker dat hij beter kan spelen dan hij nu doet. Misschien moet zijn tijd in Oranje nog komen en wordt hij straks de leider van het elftal."

De Boer weigert om de vergelijking te maken met Arjen Robben. "Het zijn verschillende spelers. Arjen is een buitengewone fenomeen, Quincy is dat nog niet. Robben houdt ervan om een tegen een te staan, daar waar Promes meer een speler van de combinatie is. Promes heeft ook dribbelend vermogen, maar is niet zo snel als Robben. Robben doet het foutloos, zoals Messi en Neymar."