Van de Beek vertrouwt ploeggenoot blindelings: Geeft me een goed gevoel

Van de Beek vertrouwt ploeggenoot blindelings: "Geeft me een goed gevoel"

08-02-2018 14:21
30

Donny van de Beek is blij dat hij Nicolas Tagliafico zijn ploeggenoot mag noemen. De Ajacied vertrouwt de 25-jarige Argentijn blindelings.

"Het geeft me een goed gevoel als hij achter me staat", zegt Van de Beek na het met 2-4 gewonnen duel met Roda JC tegen Ajax Life.  "Ten eerste verdedigend, maar ook wat betreft het neerzetten. Ook in het combinatiespel is het lekker dat hij achter me staat. Hij speelt me in, loopt zelf door en daardoor kan ik hem weer wegsteken. Dat is gewoon heerlijk."

"We praten tussen de trainingen ook veel. Hij is heel leergierig, scherp en houdt er wel van om de beuk er in te gooien. Met respect voor de tegenstander. Die scherpte eist hij ook van ons en dat vind ik wel mooi. Dat gif kunnen we wel gebruiken."

Van de Beek merkt hier en daar verschillen in de tactieken van Erik ten Hag en Marcel Keizer. "In onze halfruimte moet nu een blok staan, zoals de trainer het zelf formuleert. Onder Marcel Keizer was ik iets meer verantwoordelijk voor mijn eigen man. Dat is een klein verschil, maar ze willen allebei doelpunten van me zien en dat moet ik doen."