Groenendijk 'houdt' van spelers: 'Onwijs leuk, dit is niet zijn eindstation'

Groenendijk 'houdt' van spelers: 'Onwijs leuk, dit is niet zijn eindstation'

08-02-2018 21:38
17

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk stond trots de pers te woord na de 1-0 zege op Vitesse. Hij stelde meteen de doelstelling bij in de Hofstad: de blik gaat op de play-offs om Europees voetbal.

"Ik heb die jongens net in de kleedkamer een compliment gemaakt voor de enorme inzet die ze hebben getoond", zegt Groenendijk tegen Omroep West. "Heel veel karakter en dat slaat ook over op de tribunes. Dan wordt het een feest. Je moet het verschil in kwaliteit niet onderschatten, maar dat compenseren wij met een enorme strijdlust. En dat is geen vies woord, hè."

Groenendijk was blij voor matchwinner Sheraldo Becker. "Het is onwijs leuk voor hem. Hij is er veel mee bezig. Hij speelde ook een uitstekende wedstrijd. De aanvaller werd in de absolute slotfase gewisseld en kreeg een dikke knuffel van zijn coach. "Ik hou van die spelers. Het is een verhaal dat je met elkaar beleeft. Met Becker gaat dat al verder terug. Ik vind het mooi die ontwikkeling van spelers. Ik wil ze verder helpen en dit is niet zijn eindstation."

Bij ADO kan de blik omhoog nu de ploeg 31 punten heeft. "Dat geeft rust. Je hoeft zeker niet meer naar beneden te kijken. Het enige wat nu gaat spelen is of je de play-offs gaat halen. We staan op de achtste plek, dan moet je er niet meer voor weglopen. Als AZ of Feyenoord de beker wint is het genoeg, maar we staan ook maar drie punten achter Vitesse."