Ajax-huurling moet wennen: 'Teamgenoten toch anders dan familie en vrienden'

Ajax-huurling moet wennen: 'Teamgenoten toch anders dan familie en vrienden'

09-02-2018 08:50
19

Ajax-huurling Deyovaisio Zeefuik maakte donderdagavond zijn basisdebuut voor FC Groningen in De Kuip tegen Feyenoord. De rechtsback moet nog wel wennen aan het leven in het noorden.

"Het is anders dan Amsterdam, het is wel even wennen", zegt Zeefuik tegen Voetbal International. "Daar heb ik mijn familie en vrienden om mij heen, hier niet. Ik heb wel teamgenoten met wie ik kan praten, maar dat is toch anders dan familie en vrienden."

Wat ook anders is, is het spel. Groningen is vanzelfsprekend minder dominant dan Ajax. "Als je moet tegenhouden, dan moet het. De eerste helft was wel lelijk, maar we stonden wel compact en goed", aldus Zeefuik. "We hebben eigenlijk geen kans weggegeven. Het liefst wil je voetballen, maar op dit moment lukt dat gewoon niet."

In de tweede helft kwam Feyenoord al snel op voorsprong. "Wat er misging was dat mijn man een voorzet gaf. Dat mag niet gebeuren, maar het kan een keer zo zijn. Ik hoorde dat er in de zestien meter een overtal situatie was, dus eigenlijk had hij nooit zo vrij mogen inschieten. Maar voortaan moet ik mijn man uitschakelen en beter verdedigen in de zestien."

Zeefuik beseft dat er cruciale duels aankomen, te beginnen met ADO Den Haag. "We moeten winnen, klaar. Het is wel cruciaal inderdaad, want we staan best laag."