Heerenveen komt met schrik vrij, mooi carnavalsweekend voor Roda JC

10-02-2018 22:37
30

Roda JC heeft zichzelf in het carnavalsweekend naar een punt geknokt op bezoek bij sc Heerenveen. Lang leek een grote stunt in de maak, maar het competitieduel eindigde uiteindelijk in 1-1.

Heerenveen was de bovenliggende partij voor rust en kreeg een aantal mogelijkheden op de openingstreffer, maar die viel niet. In tegendeel: een uiterst effectief Roda maakte via Maecky Ngombo na 35 minuten spelen de openingstreffer in Heerenveen. Namens de Friezen raakte Stijn Schaars vijf minuten voor rust nog de lat, maar een gelijkmaker kwam er niet.

Ook na rust had de thuisploeg een groot veldoverwicht. Via onder meer Arber Zeneli en Michel Vlap kreeg Heerenveen genoeg kansen op de gelijkmaker, maar het duurde lang tot de 1-1 daadwerkelijk viel. Een kwartier voor tijd was het Zeneli die de meer dan terechte gelijkmaker op zijn naam zette. Dat deed de aanvaller van Heerenveen op schitterende wijze, na een combinatie met invaller Henk Veerman.

Heerenveen ging ook na de 1-1 op jacht naar meer, maar dat kwam er niet. Door het gelijkspel kan Vitesse zondag uitlopen op Heerenveen, terwijl nummer zestien Roda dichter bij NAC komt. De Limburgers kunnen in het carnavalsweekend nog wel een plek dalen, omdat concurrent FC Twente zondag pas in actie komt.