'Onbegrijpelijk, we praten hier over een potentiële Oranje-international'

'Onbegrijpelijk, we praten hier over een potentiële Oranje-international'

11-02-2018 22:54
15

Edwin Zoetebier vindt het jammer dat Nederland steeds minder goede keepers aflevert. De oud-doelman zegt dat Nederland een 'hele verkeerde kant' is opgegaan.

"We focussen ons bij het opleiden van keepers vooral op het meevoetballen, daardoor gaat het belangrijkste gedeelte al jaren verloren: het tegenhouden van de ballen", zegt Zoetebier tegen ELF Voetbal. De oud-doelman is lovend over Lars Unnerstall, de keeper van VVV-Venlo.

"Hij is de beste keeper van de Eredivisie, maar het is wél een Duitser. Ik denk dat hij als kleine jongen vooral getraind is op het tegenhouden van ballen. Als je dat goed kan, ben je hier blijkbaar de beste. Dat bewijst dat we hier gewoon niet goed bezig zijn. We zijn doorgeslagen. Natuurlijk is meevoetballen wel belangrijk, maar het is niet de hoofdzaak."

Zoetebier ziet de situatie bij Feyenoord dan ook met lede ogen aan. Giovanni van Bronckhorst gaf Brad Jones de voorkeur boven Kenneth Vermeer. "Onbegrijpelijk. We praten hier namelijk niet over een middelmatige keeper, maar gewoon over een potentiële international. Die moet je koesteren en kansen geven."