PSV-iconen helpen Bergwijn met extra training: 'Daarom kwam er zo veel emotie los'

PSV-iconen helpen Bergwijn met extra training: 'Daarom kwam er zo veel emotie los'

12-02-2018 07:04
29

Steven Bergwijn was zaterdagavond de gevierde man bij PSV, dat dankzij twee doelpunten van de jonge buitenspeler met 1-2 won bij Sparta. Volgens de twintigjarige jeugdinternational is deze productie het resultaat van intensieve training.

In Eindhoven is iedereen het erover eens dat het rendement van Bergwijn omhoog moet. De jonge buitenspeler traint dan ook fanatiek op afronden. "Met de trainer, met Luc Nilis, met Ruud van Nistelrooy en met Boudewijn Zenden. Daarom kwam er ook veel emotie los bij mijn doelpunten. De technische staf zegt het vaak: als ik geduld heb, komt het wel", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Met vijf goals heeft Bergwijn zijn productie van vorig seizoen al overtroffen. Bovendien heeft hij met dank aan specialistentrainer Zenden meer variatie in zijn spel gekregen. "Boudewijn zegt altijd dat ik ook buitenom moet passeren, dat ik het af moet wisselen. Dan wordt het wel verwarrend voor de tegenstander", laat hij weten aan De Telegraaf. De vleugelaanvaller prijst zich gelukkig met zijn leermeesters. "Iedereen mag vinden wat hij wil, maar het belangrijkste voor mij is wat de trainers zeggen. Die hebben er verstand van. Daar luister ik dus naar."