'We hebben 73 contractspelers met heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit'

'We hebben 73 contractspelers met heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit'

12-02-2018 06:58
45

Gertjan Verbeek heeft het niet makkelijk in zijn eerste maanden bij FC Twente. De resultaten zijn ondermaats en het degradatiespook komt steeds dichterbij, terwijl de situatie binnen de club nog steeds niet naar zijn zin is.

Verbeek probeert een prestatiegerichte cultuur op poten te zetten in Enschede, maar heeft de wind tegen. "Alle jeugdelftallen bij FC Twente speelden vroeger op het allerhoogste niveau. We hebben met de beloften in de Jupiler League gespeeld, nu is dat de Derde Divisie. Dat is geen niveau", geeft de Twente-trainer een voorbeeld bij Studio Voetbal.

"We hebben 73 contractspelers voor drie elftallen, waar alleen maar kwantiteit loopt... Of niet alleen maar. Wel heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit. Dat is dus uit de klauwen gelopen, omdat er geen communicatie was binnen alle afdelingen. Dat waren allemaal eigen bv'tjes die probeerden te overleven en dan zeggen: als ik het maar voor elkaar heb."

Verbeek, naast trainer ook technisch manager, moet de boel omgooien. "We zitten nog in Categorie 2, dus dat is op zich goed. Alleen is investeren in spelers niet mogelijk. Neem Hidde ter Avest: dat is een jongen met een optie in zijn contract, maar die kunnen wij niet lichten, want dan wordt hij veel te duur voor ons."