Snoeiharde PSV-kritiek op Nijhuis: 'Alleen daarom gaat hij tegen mij fluiten'

Snoeiharde PSV-kritiek op Nijhuis: 'Alleen daarom gaat hij tegen mij fluiten'

12-02-2018 07:14
88

Luuk de Jong is klaar met Bas Nijhuis. De scheidsrechter liet in de competitiewedstrijd tussen Sparta en PSV (1-2) weer veel doorgaan, tot ontsteltenis van de spits. De maat is wat hem betreft vol.

"Ik word er helemaal gek van", foetert De Jong, die zaterdag na de zevende zege op rij al kritiek uitte, in De Telegraaf. "Natuurlijk, we weten inmiddels allemaal dat Nijhuis weinig fluit en duels door laat gaan. Maar er is ook een grens. Die moet je als scheidsrechter bewaken. Daarin vond ik hem heel matig. Hij liet veel te veel doorgaan."

"Ik snap gewoon niet dat je zo wil fluiten. Man, als je ziet hoe Sparta de duels soms inging. Steven Bergwijn krijgt een schop in de tweede helft, doet hij niks aan. Ik een paar beuken achter elkaar, niets. Sparta heeft vijftien overtredingen achter elkaar mogen maken, zonder dat iemand er een kaart voor krijgt. Het is heel lastig om daar mee om te gaan, als je ineens zo'n scheidsrechter hebt. Dat wordt op een gegeven moment heel frustrerend."

Praten had geen zin, merkte de PSV-aanvoerder bij afwezigheid van Marco van Ginkel. "Soms schreeuw ik niet eens, wil ik er alleen even over praten, maar heb ik al het idee dat hij alleen daarom tegen mij gaat fluiten. Dat was vorig seizoen ook al zo vaak het geval. Kwam ik rustig naar hem toe om iets te zeggen en kreeg ik gelijk een gele kaart in mijn gezicht gedrukt. Ja, dat is alleen bij deze scheidsrechter zo."