Jonker begrijpt Van Bronckhorst: 'Feyenoord heeft Van Persie nu nog niet nodig'

Jonker begrijpt Van Bronckhorst: 'Feyenoord heeft Van Persie nu nog niet nodig'

12-02-2018 08:54
24

Andries Jonker begrijpt dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zuinig is op Robin van Persie, zo vertelt hij zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport. De 34-jarige routinier keerde een maand geleden terug in De Kuip, maar kwam sindsdien tot slechts 47 speelminuten, verspreid over vijf korte invalbeurten.

Rondo-presentator Jack van Gelder werpt de suggestie op dat Van Persie een keer in de basis moet beginnen, maar daar is Jonker het niet mee eens. "Het gaat er toch om dat ze volgend jaar in Europa spelen? In de competitie loopt het niet zo goed, maar die beker kunnen ze winnen. Dan heb je Van Persie nodig, in de fase waarin het erom gaat."

Jonker denkt dan ook dat Van Bronckhorst bezig is om met Van Persie toe te werken naar een eventuele bekerfinale. "Ik vermoed dat hij hard traint en wordt opgebouwd. Nu krijgt hij steeds een kwartiertje, maar dat wordt straks langer. Pas als de prijzen verdeeld worden, want die beker móét gewonnen worden, heeft Feyenoord Van Persie nodig. Maar nu nog niet."