Schöne vol lof over 'koelbloedige' ploeggenoot: Hij is ongelooflijk stabiel

Schöne vol lof over 'koelbloedige' ploeggenoot: "Hij is ongelooflijk stabiel"

12-02-2018 10:58
48

Donny van de Beek is aan een stabiel seizoen bezig op het Ajax-middenveld, maar greep zondag tegen FC Twente een negatieve hoofdrol. De twintigjarige middenvelder liet bij een tussenstand van 1-0 een opgelegde kans op 2-0 liggen, waarna Ajax een moeizaam vervolg van de wedstrijd tegemoet ging.

"Na die gelijkmaker (van Adnane Tighadouini, red.) spookte mijn misser wel weer door mijn hoofd", toont Van de Beek zich schuldbewust in gesprek met De Telegraaf. "Ik schoot veel te wild, omdat ik dacht dat er iemand in mijn rug stond. Misschien had ik de bal met mijn wreef moeten trappen in plaats van met mijn binnenkant in de bovenhoek proberen te schieten."

Ploeggenoot Lasse Schöne nam Van de Beek echter weinig kwalijk. "Hij is ongelooflijk stabiel, door niemand uit zijn evenwicht te brengen. We hoeven ons ook geen zorgen te maken dat deze gemiste kans aan hem vreet", aldus de Deense controleur, die veel gelijkenissen ziet met Davy Klaassen. "Donny en hij hebben allebei het tactische inzicht en het loopvermogen om op het juiste moment in het strafschopgebied op te duiken. En als ze een kans krijgen, zijn ze uiterst koelbloedig. Normaal gesproken dan haha."