Ex-doelwit van Ajax: 'Ik wil graag een transfer aan einde van het seizoen'

Ex-doelwit van Ajax: 'Ik wil graag een transfer aan einde van het seizoen'

13-02-2018 09:34
10

Hendrik Van Crombrugge heeft zijn vertrek bij KAS Eupen aangekondigd. De Belgische doelman vindt het tijd voor een stap hogerop. Afgelopen zomer had Van Crombrugge nog de kans om naar Ajax te verkassen. Die mogelijkheid sloeg hij af. 

"Mijn ambities? Eerst wil ik Eupen helpen redden. En dan wil ik graag een transfer aan het einde van het seizoen om progressie te kunnen blijven maken", aldus de 24-jarige sluitpost in gesprek met La Tribune. 

Club Brugge - dat afgelopen maand Kenneth Vermeer huurde van Feyenoord - zou geïnteresseerd zijn in Van Crombrugge. "Weet je wat het probleem is voor de volgende doelman van Club? Al die zijn prestaties gaan onder de microscoop gelegd worden. De minste fout zal uitvergroot worden en dat zal zijn werk nog moeilijker maken."

Belgische media schreven in juli dat Ajax Van Crombrugge op het oog had als tweede doelman, achter André Onana. De Eupen-keeper had geen trek in een reserverol in Amsterdam en legde een aanbod uit Nederland naast zich neer. Ajax contracteerde daarna Benjamin van Leer (Roda JC). Voetbal International schreef onlangs dat Onana in de zomer waarschijnlijk naar het buitenland verkast.