'Van Leer niet eerste optie in Amsterdam: doelman van drie miljoen belde Ajax af'

'Van Leer niet eerste optie in Amsterdam: doelman van drie miljoen belde Ajax af'

07-07-2017 07:06
33

Ajax haalde deze zomer met Benjamin van Leer een nieuwe stand-in van eerste doelman André Onana naar Amsterdam, maar hij was niet de eerste op wie de hoofdstedelingen hun pijlen hadden gericht. Hendrik Van Crombrugge was in beeld.

Volgens Het Laatste Nieuws bereikte Ajax twee weken geleden zelfs een akkoord met de werkgever van de 24-jarige Belg, KAS Eupen. Directeur Marc Overmars leek ruim drie miljoen euro over te kunnen maken, maar de keeper zag op het laatste moment zelf af van een transfer.

"Er was de voorbije weken veel interesse, maar Hendrik heeft uiteindelijk beslist om te blijven", laat Eupen-directeur Christoph Henkel weten in de Belgische krant. "Hendrik is van mening dat hij zich bij Eupen het beste verder kan ontwikkelen. Iets waar we alleen maar blij om kunnen zijn."

Van Crombrugge, die het afgelopen seizoen tot de voorselectie van de Rode Duivels schopte, verlengde eerder dit jaar zijn contract tot 2020. Eupen wimpelde onder meer de interesse van AA Gent in de talentvolle doelman meteen af.