Aanschuiven bij Studio Voetbal: Ik zie het probleem niet

Aanschuiven bij Studio Voetbal: "Ik zie het probleem niet"

13-02-2018 20:32
32

Ron Jans geeft toe dat het aantrekken van Lars Veldwijk een foute keuze is geweest. De spits werd afgelopen zomer aangetrokken, maar mag nu alweer weg. Veldwijk kwam afgelopen zondag in opspraak omdat hij weigerde in te vallen. Dat was voor Groningen de druppel, waarna Veldwijk is teruggezet naar het onder 23-elftal.

Voetbal International vraagt aan Jans, technisch manager van Groningen, waarom Veldwijk is aangetrokken, terwijl de scoutingsrapporten niet positief waren. "Die rapporten ken ik niet. Het is een clubbeslissing geweest. We hebben Lars gehaald omdat we dachten dat Mahi zou vertrekken. Samen met Ernest (Faber, red.) heb ik hem nog bekeken en hebben we besloten hem te halen. Daarna is er ontzettend veel gebeurd. Het is geen succes geweest."

Jans schuift ook regelmatig aan bij Studio Voetbal, maar dat vindt hij zelf geen probleem. "Ik zie het probleem niet. Ik zit daar maar één keer in de maand en niet als technisch manager van FC Groningen, maar als analyticus. Alleen in de kwestie Mahi-Veldwijk (ruzie, red.) werd het ongemakkelijk omdat ik er niet te veel over kon zeggen. Verder ben ik verantwoordelijk voor het technisch beleid en is het logisch dat ik in de media antwoorden geef op vragen die ik daarover krijg."