'Coutinho wil Portugees paspoort aannemen: weg vrij voor voormalig Ajax-target'

'Coutinho wil Portugees paspoort aannemen: weg vrij voor voormalig Ajax-target'

Gepubliceerd: woensdag 14 februari 2018 om 08:03wo 14-02-2018 om 08:03

Philippe Coutinho overweegt om de Portugese nationaliteit aan te nemen, meldt Mundo Deportivo. De peperdure Braziliaanse spelmaker bevestigt dat hij door toedoen van zijn Portugese vrouw aan een Portugees paspoort kan komen.

Met deze actie zou Coutinho zijn club een grote dienst bewijzen. FC Barcelona mag maximaal drie spelers van buiten de EU in de selectie hebben: momenteel zijn dat Coutinho, zijn landgenoot Paulinho en de Colombiaan Yerry Mina. Wanneer Coutinho zichzelf een Portugees paspoort verschaft, zou dat de weg vrijmaken voor de Braziliaan Arthur. Barça is al lange tijd bezig om de middenvelder van Gremio, die ook gelinkt werd aan Ajax, naar Camp Nou te halen.

Coutinho zou zeker niet de eerste topvoetballer in Spanje zijn die een extra nationaliteit aanneemt. Lionel Messi geldt officieel als Spaans staatsburger, terwijl Luis Suarez dankzij zijn vrouw een Italiaans paspoort heeft. In het verleden gingen Braziliaanse Real Madrid-sterren als Ronaldo en Roberto Carlos als halve Spanjaarden door het leven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws