Relatie met Jans afgekoeld: Geef toe dat het na transferperiode wat lastiger is

Relatie met Jans afgekoeld: "Geef toe dat het na transferperiode wat lastiger is"

14-02-2018 11:52
22

Ron Jans vindt het niet gek dat hij als technisch manager in de kleedkamer komt bij FC Groningen. De beleidsman hecht veel waarde aan communicatie met de spelers en staf, al vindt niet iedereen dat verstandig.

"Ik geef toe dat ik best een beetje zoekende ben in deze rol, maar als ik niet met de technische staf en de spelers mag praten, dan haal je te veel bij me weg", zegt Jans in gesprek met Voetbal International. "Ik ben iemand die veel kijkt en informeert, maar ik probeer de technische staf alle ruimte te geven om te werken zoals ze willen werken. Alles wat ik doe gaat in vragende vorm. Ernest Faber heeft ook zelf gezegd dat ik welkom ben en dat alles open is. In het buitenland is het heel gebruikelijk dat de technisch directeur in de kleedkamer is. In Duitsland zit de td zelfs op de bank."

Wedden

Meer odds

Jans erkent dat de relatie met Faber op dit moment niet optimaal is. "Ik geef toe dat het na de afgelopen transferwindow wat lastiger is. We hebben een aantal spelers laten gaan en daar is alleen Deyovaisio Zeefuik voor teruggehuurd. We hebben na het vertrek van Oussama Idrissi echt wel geprobeerd een linksbuiten te halen. Maar dat is niet gelukt. En we nemen liever geen beslissing dan een slechte. Onze relatie is nu wat koeler, dat moet dan maar."