Feyenoord wimpelt 17 miljoen euro af: 'Dan blijft hij toch gewoon in De Kuip?'

Feyenoord wimpelt 17 miljoen euro af: 'Dan blijft hij toch gewoon in De Kuip?'

14-02-2018 20:58
34

Jan de Jong is het niet eens met de conclusie dat Feyenoord een risico heeft genomen met het afwimpelen van Newcastle United. De Premier League-club was bereid zeventien miljoen euro te betalen voor Nicolai Jörgensen.

Jörgensen speelt nog steeds in De Kuip en dat vindt De Jong geen gok. "Helemaal niet. Het is gewoon weloverwogen beleid. Wij wilden Nicolai niet voor dat bedrag kwijt. Wij zijn een voetbalclub, we zijn geen handelshuis", aldus de algemeen directeur van Feyenoord tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"We wilden een zo sterk mogelijk elftal behouden en daar hoort Jørgensen bij. We hebben er helemaal geen spijt van dat we hem in de Kuip hebben gehouden. Anders hadden we hem wel laten gaan", vervolgt De Jong, die niet bang is dat Jörgensen in de zomer geen zeventien miljoen euro meer oplevert. "We hoeven hem niet te verkopen. Dan blijft hij toch gewoon bij Feyenoord?"

De Feyenoord-directeur noemt het 'bewust beleid'. "Stel dat het bedrag minder hoog is, dan nog kan het voor ons lucratiever zijn. In de winterstop hadden we een vervanger moeten halen en die zou waarschijnlijk duurder zijn geweest dan wanneer we diezelfde speler in de zomer zouden halen. Dus netto kan het straks toch meer opleveren als het bedrag lager is dan het bod in januari uit Engeland."