PSG richt zich tot UEFA: 'De scheidsrechter? Ze moeten er wat aan doen'

PSG richt zich tot UEFA: 'De scheidsrechter? Ze moeten er wat aan doen'

15-02-2018 00:00
73

In het kamp van Paris Saint-Germain is scheidsrechter Gianluca Rocchi de boosdoener. De Italiaan speelde volgens trainer Unai Emery en voorzitter Nasser Al-Khelaifi een hoofdrol bij de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid.

Emery vindt dat PSG een penalty had moeten krijgen wegens hands van Sergio Ramos, die in de tweede helft de bal tegen zich aan kreeg geschoten door Adrien Rabiot. "Dat was een penalty", claimt de PSG-coach tegenover AS. "Het is de taak van de scheidsrechter om te fluiten als er een overtreding wordt gemaakt. Dat heeft hij niet gedaan."

"We hebben goed gespeeld en waren de bovenliggende partij na de beginfase. Alleen in de slotfase hebben we fouten gemaakt. We hadden de arbitrage niet mee", vervolgt Emery. "De scheidsrechter heeft veel kleine fouten gemaakt en dat maakt één heel grote fout."

PSG-voorzitter Al-Khelaifi sluit zich aan bij Emery. Hij wil actie van de UEFA. "De scheidsrechter? Ik denk dat de UEFA er wat aan moet doen. Het is geen eerlijk resultaat en dat heeft ook te maken met de arbitrage. Kylian Mbappé werd teruggefloten voor buitenspel, terwijl hij niet buitenspel stond. De scheidsrechter heeft Real Madrid geholpen."