Open Oranje-sollicitatie vanuit Italië: Ik weet dat Koeman open-minded is

Open Oranje-sollicitatie vanuit Italië: "Ik weet dat Koeman open-minded is"

15-02-2018 21:53
29

Marten de Roon hoopt dat hij zichzelf donderdagavond in de kijker van kersvers bondscoach Ronald Koeman heeft gespeeld. De controlerende middenvelder van Atalanta Bergamo en zijn ploeggenoot Hans Hateboer stonden tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund negentig minuten lang op het veld.

"Ik hoop dat de bondscoach gekeken heeft. Hij heeft eerder dit seizoen al tegen Atalanta gespeeld. Dat zal hij zich vast nog herinneren haha", denkt De Roon in gesprek met FOX Sports terug aan de Europa League-wedstrijden tegen Everton. Atalanta won met 3-0 en 5-1 van The Toffees, waar Koeman toen nog manager was. "Ik hoop dat ik een kans krijg. Hans en ik praten er soms stiekem over."

Wedden

Meer odds

De in Zwijndrecht geboren middenvelder denkt dat de aanstelling van Koeman bevorderlijk is voor zijn kansen in Oranje. "Ik weet dat hij heel open-minded is. Hij denkt veel na over het buitenlandse voetbal en kijkt niet alleen naar Nederland. Ik denk ook dat Koeman de kwaliteiten heeft om een team te smeden dat naar een EK of EK kan gaan."

De Roon maakte onder Danny Blind al zijn debuut voor het Nederlands elftal. Ploeggenoot Hateboer moet nog wachten op zijn eerste oproep voor Oranje.