Advocaat heeft hoge verwachtingen van aanwinst: Natuurlijk pas drie dagen hier

Advocaat heeft hoge verwachtingen van aanwinst: "Natuurlijk pas drie dagen hier"

16-02-2018 16:48
13

Sparta-trainer Dick Advocaat heeft hoge verwachtingen van zijn aanwinst Michiel Kramer, zo vertelt hij tijdens de persconferentie van vrijdag. De boomlange spits kwam afgelopen week naar Het Kasteel, nadat zijn contract bij Feyenoord werd ontbonden.

Op de vraag van RTV Rijnmond wat Kramer gaat toevoegen aan de selectie van De Kasteelheren, kan Advocaat nog geen pasklaar antwoord geven. "Hij is natuurlijk pas drie dagen hier. Maar als we de Kramer van ADO Den Haag en meerdere fases bij Feyenoord terug gaan zien, heeft hij natuurlijk toegevoegde waarde voor Sparta." De komst van Kramer betekent extra concurrentie voor AZ-huurling Fred Friday. "Ze zouden eventueel samen kunnen spelen, maar dat moeten we de komende tijd nog zien."

Advocaat en Sparta spelen zondagmiddag een cruciale wedstrijd op bezoek bij nummer zeventien FC Twente. "Zij hebben ook het gevoel dat ze goed spelen, maar nog niet de punten krijgen die ze denken verdienen. Dat geldt ook voor ons", ziet Advocaat overeenkomsten tussen beide teams. Bij de Tukkers loopt bovendien Adam Maher rond, die tijdens de afgelopen transferperiode nog in de nadrukkelijke belangstelling van Sparta stond. "We wilden hem graag hebben. Maar als je kunt kiezen tussen Sparta en FC Twente, dan kies je voor FC Twente. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn."