'Kijk jaloers naar die AZ-talenten, met Dembélé en Martens kwam ik er niet tussen'

'Kijk jaloers naar die AZ-talenten, met Dembélé en Martens kwam ik er niet tussen'

17-02-2018 14:15
4

Ali Messaoud kijkt wel eens met een jaloerse blik naar AZ, waar momenteel het ene na het andere talent doorbreekt. Volgens de aanvallende middenvelder van Excelsior was dat een stuk moeilijker toen hij als zeventienjarige in Alkmaar terechtkwam.

"Ik ben vijf jaar te vroeg geboren eigenlijk", lacht Messaoud in gesprek met Voetbal International. "Ik kijk best wel jaloers naar al die AZ-talenten die doorbreken. Toen ik er als jeugdspeler was, kwam ik er onmogelijk tussen. Mousa Dembélé, Maarten Martens, Mounir El Hamdaoui, dat soort spelers had ik voor me. Ik heb mijn ogen uitgekeken die periode en heb met El Hamdaoui bijvoorbeeld nog steeds contact. Ik leerde zo veel van die gasten en wilde ook graag leren. Ik luisterde vooral."

"Bij AZ wist ik niet hoe snel ik de ballen moest dragen en hoe snel ik de doelen terug moest zetten na een training. Dat hoorde zo, vond ik", vervolgt de inmiddels 26-jarige spelmaker. Een doorbraak bij AZ zat er niet in, maar bij Willem II kende Messaoud twee prima jaren. Na een mislukt avontuur bij FC Vaduz en een moeilijk 2017 door het overlijden van zijn vader, bloeit hij nu bij Excelsior weer op. "Ik hoef niet per se terug naar AZ om me te bewijzen. Maar ik streef wel dat niveau na."