Spelersrapport: Diepe onvoldoende voor Rode Lozano, geen MOTM na remise

17-02-2018 22:45
cw
Emile van de Sande

PSV heeft twee dure punten laten liggen in de titelstrijd. Door een rode kaart van Hirving Lozano werd het 2-2 in het Philips Stadion. PSVPrimeur was erbij een deelt cijfers uit!

Jeroen Zoet – 6,5: Kreeg niet heel veel te doen, tot PSV met tien man kwam te staan. Aan de 2-1 kon hij weinig doen, bij de 2-2 gleed de doelman uit. Ongelukkig…

Santiago Arias - 6,5: In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was Arias zaterdagavond niet op zijn best. Voor rust leverde hij een aantal slechte voorzetten af, maar even later tekende hij wel voor de openingstreffer. De Colombiaanse back knikte een corner van Lozano vakkundig in de hoek.

Daniel Schwaab – 5,5: Schwaab had het niet makkelijk met de snelle spits van Heerenveen, Ghoochannejhad. In de slotfase was hij de maker van de 2-2.

Nicolas Isimat-Mirin - 5: In de eerste helft was Isimat-Mirin slordig in balbezit. Na rust vocht hij veel duels uit met Heerenveen-stormram Veerman. Dat deed hij aardig.

Joshua Brenet – 6,5: Zoals wel vaker deed Brenet veel dingen heel goed, maar ook een aantal dingen heel slecht. Desalniettemin mag hij terugkijken op een prima wedstrijd.

Jorrit Hendrix - 6,5: Hendrix was fel en daarmee een van de aanjagers van PSV. Prima!

Bart Ramselaar – 5,5: Ramselaar speelde een vrij anonieme wedstrijd. De dynamische middenvelder wist opnieuw niet te overtuigen.

Mauro Junior – 6,5: Niet voor het eerst was Mauro een van de betere PSV'ers. De kleine en behendige Braziliaan kon zijn stempel echter niet drukken. Na ruim een uur werd Mauro vervangen door Luckassen.

Hirving Lozano - 4: Het werd een veelbewogen avond voor de Mexicaanse buitenspeler van PSV. Door een goede corner af te leveren en fel druk te zetten was hij bij beide PSV-doelpunten voor rust betrokken. Op slag van rust ging het mis: Lozano liet zich gaan en deelde volgens arbiter Dennis Higler een tik dan wel elleboog uit aan zijn tegenstander. Daarmee haalde de PSV'er, net zoals eerder dit seizoen ín Heerenveen, de rust niet.

Luuk de Jong - 6: Profiteerde goed van een opbouwende fout bij Heerenveen en maakte de 2-0. In de tweede helft was hij af en toe waardevol als eenzame man die de lange ballen mocht opvangen. Raakte bij 2-2 nog de paal met een kopbal…

Steven Bergwijn - 5: Na zijn uitmuntende optreden tegen Sparta viel het tegen Heerenveen wat tegen. Bergwijn was ongelukkig en kon niet overtuigen.