FC Groningen zo goed als rond met nieuwe spits: "Ik was helemaal verbaasd"

18 februari om 11:37

Ahmad Mendes Moreira en FC Groningen zijn bijna akkoord over een éénjarig contract. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De 22-jarige spits van Kozakken Boys sluit komend seizoen aan bij de selectie van de nieuwe trainer Danny Buys. 

Mendes Moreira doet het dit seizoen uitstekend bij Kozakken Boys. dat uitkomt in de tweede divisie. Deze week werd bekend dat Buys de overstap gaat maken van de amateurclub naar FC Groningen en zijn spits volgt dus in zijn kielzog. 

"Het is niet zo dat de trainer dit heeft geregeld, ik werd zelf gebeld door Ron Jans", vertelt Mendes Moreira. "Ik was helemaal verbaasd, want ik kende hem alleen van tv. Ik ben met mijn vader bij hem thuis geweest in Tynaarlo. Daar hebben we een heel prettig gesprek gehad."

Hij is 'geweldig vereerd' met zijn kans in de Eredivisie. "Ik weet dat dit een reuzenstap is in mijn carrière, maar het is vooral altijd mijn droom geweest om in de Eredivisie te voetballen. Het lijkt erop dat die gaat uitkomen, ook nog eens bij een fantastische club met een geweldige trainer, want dat is Danny Buijs. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is."