Twente ontsnapt in slotfase aan nederlaag in degradatiekraker tegen Sparta

18-02-2018 16:23
49

De degradatiekraker tussen FC Twente en Sparta is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Dick Advocaat stond ruim 25 minuten lang op voorsprong in Enschede, maar moest in de slotfase toch de gelijkmaker incasseren. Daardoor blijft Sparta hekkensluiter.

Twente had in de eerste helft de overhand, maar dat leverde niet meer op dan een paar kleine kansjes. De ploeg van Gertjan Verbeek was duidelijk het betere team, maar zag het aanvallende spel niet beloond worden. Sparta kwam in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor en creërde voor de rust dan ook geen enkele mogelijkheid.

In de tweede helft bracht Advocaat Sherel Floranus en Michiel Kramer voor Dabney Dos Santos en Loris Brogno. Toeval of niet, vanaf dat moment ging Sparta iets beter draaien. In de 61e minuut kwamen de Rotterdammers zelfs op voorsprong door Fred Friday, die in stelling werd gebracht door Kramer.

Vanaf dat moment sloeg de paniek toe bij de Twente-aanhang, die bij iedere wissel van Verbeek een luid fluitconcert liet horen. Nadat Verbeek stormram Jos Hooiveld bracht en Haris Vuckic een grote kans miste, kwam Twente langszij. In de 84e minuut schoot Vuckic de belangrijke gelijkmaker binnen en werd een nederlaag voorkomen.

De zenuwen sloegen toe bij beide teams. Twente rook bloed en zette alles op alles voor een overwinning. De beslissende treffer kwam er niet. In de laatste minuut schoot Twente wel nog op de lat. Twente en Sparta kunnen een puntje bijschrijven. De Tukkers komen in punten gelijk met nummer zestien Roda JC (zeventien punten). Sparta heeft er nu vijftien. Volgende week nemen de Rotterdammers in het Alkmaar op tegen AZ, daar waar Twente afreist naar FC Utrecht.