El Ahmadi looft 'topspeler' van Feyenoord: 'Hij was er nu wel klaar voor'

El Ahmadi looft 'topspeler' van Feyenoord: 'Hij was er nu wel klaar voor'

18-02-2018 16:56
10

De gewonnen competitiewedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo toont aan dat Robin van Persie nog steeds een topspeler is. Dat concludeert Karim El Ahmadi.

"Hij is een kwalitatieve, oudere speler", zegt El Ahmadi tegen FOX Sports over zijn 34-jarige ploeggenoot, die de enige goal van de middag maakte. "Hij kon op 10 en op 9 spelen. Het is fijn dat je hem altijd kunt inspelen. Bij vlagen liet hij ook zien dat hij een topspeler is geweest en nog steeds is."

Van Persie stond zondag tegen Heracles voor het eerst in de basis sinds zijn terugkeer bij Feyenoord. El Ahmadi was niet verrast toen trainer Giovanni van Bronckhorst zijn basiself bekendmaakte. "Dat is aan de trainer. Ik denk dat Robin er nu wel klaar voor was."

Dat de zege van Feyenoord op Heracles niet de schoonheidsprijs verdient, kan El Ahmadi niet echt boeien. "Je weet zelf hoe het in de voetballerij werkt: als je wedstrijden wint krijg je vertrouwen. Daar doen we het voor op dit moment, ook naar de beker toe. Zondag spelen we weer een belangrijke wedstrijd tegen PSV."