'Ajax is nu de best spelende ploeg van Nederland. Zo veel voetballend vermogen'

18 februari om 20:03

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen (links op de foto) is vol lof over Ajax. De back en zijn ploeggenoten verloren zondagmiddag met 0-1 van de Amsterdammers en hadden weinig te vertellen tegen de nummer twee van de Eredivsie. 

"Of het de verdienste van Ajax was dat we er niet aan te pas kwamen? Ja, dat denk ik wel. We hebben het nog wel geprobeerd door opportunistisch te spelen, maar ik vond Ajax in alle facetten beter", vertelt Van Polen aan Voetbal Inside. De routinier is onder de indruk van zijn tegenstander. "Als je ziet wat voor voetballend vermogen ze hebben, dan mag je best de complimenten aan Ajax geven."

Of de Amsterdammers nog kans maken op het landskampioenschap, durft Van Polen niet te zeggen. "Ze hebben nog wat puntjes om in te halen. Maar ik denk wel dat het op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland is. Hier zit van achteruit zo veel voetballend vermogen in. Wij hebben er totaal geen grip op gehad. Toen wij thuis tegen PSV speelden, waren wij de betere. Maar Ajax heeft ons in leven gehouden vandaag. Dan mag je blij zijn dat het bij 0-1 blijft."