'Of ik de troef van Ajax was? Nou, dat vind ik wel een beetje overdreven'

'Of ik de troef van Ajax was? Nou, dat vind ik wel een beetje overdreven'

18-02-2018 21:12
46

Carel Eiting kan niet wachten om weer een wedstrijd voor Ajax te spelen. De jonge middenvelder mocht in de tweede helft tegen PEC Zwolle Lasse Schöne vervangen en deed dat erg goed.

Na afloop van het duel sprak Eiting met AT5, dat stelde dat de Ajacied de 'troef' van Ajax. "Nou, dat vind ik wel een beetje overdreven, moet ik eerlijk zeggen. Ik vond dat we in de eerste helft een paar goede kansen hadden. Als je 0-2 of 0-3 voor staat, doe je uitstekende zaken in de eerste helft. In de tweede helft was dat eigenlijk hetzelfde, maar ik vond ons heel dominant spelen."

Schöne had wat klachten, waardoor Eiting al vroeg geïnformeerd werd dat hij eventueel in zou moeten vallen. "Vanochtend moest ik al klaar zijn om eventueel in te vallen, omdat Schöne wat last had. Ik weet wat de taken zijn. Ten Hag gaf me mee dat ik moest spelen zoals ik altijd speel: dominant en veel de bal vragen."

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn van dezelfde generatie als Eiting. Ze worden ook wel 'de drie musketiers' genoemd. "We worden weleens zo genoemd. We lijken wel een beetje op elkaar."